afgeronde opdrachten

Adaptics (april-september 2015)

Een compacte en hechte kern van medewerkers, zo trof ik Adaptics aan. Energieke mensen die uitdragen dat de inzet van je adaptief vermogen maakt dat je veel meer kunt dan je vooraf denkt.

Gevolg van deze energie is dat de organisatie groeit. Er moet iets van een organisatiestructuur komen om deze groei succesvol door te zetten. Aan eigenaarschap geen gebrek maar de focus moet voor een ieder duidelijk blijven.

Ik mocht meedenken en meebouwen aan een structuur die aansloot bij de organisatiecultuur. Geen afgebakende taakomschrijvingen maar het definiëren van rollen. Waarbij de ene rol meer inhoudelijk en extern gericht is, de andere ondersteunend en de derde zich bezig houdt met sales. Een werkwijze waarin de estafette als beeldspraak gebruikt wordt. “Je laat het stokje niet los alvorens de volgende ‘m stevig vast heeft.” Het stokje is de klant, deze staat centraal binnen de organisatie.

House of Logistics Amsterdam (februari 2016-heden)

Hoe ziet de logistiek medewerker van de toekomst eruit? Naar wat voor soort vakman zijn bedrijven opzoek? Wat betekent dit voor de huidige, werkende populatie logistiek medewerkers? Zijn ze zich bewust van de veranderende wensen van hun werkgevers? Wat willen en kunnen de medewerkers zelf?

Duurzame inzetbaarheid in al haar facetten. Mijn rol is het voeren van gesprekken met bedrijven, het vertalen van de behoefte van bedrijven en hun medewerkers in ontwikkeltrajecten. De ontwikkeltrajecten hebben tot doel om medewerkers bewust te maken en te motiveren om zich verder te ontwikkelen. Zodat ze doorgroeien tot de logistiek medewerkers van de toekomst.